Svensk Entreprenör Som Gav Bort Sin Förmögenhet

Johan Elisasch, är en extremt framgångsrik svensk entreprenör och VD för Head N.V, en global sportkedja. Han utgår just nu från London men jobbar fortfarande nära regeringen han tidigare ingått i. Elisasch har under lång tid varit delaktig i utvecklingen av Stockholms Universitet via sitt ekonomiska stöd. Han anser att “utbildning är mänsklighetens bästa hopp för en ljus framtid”. Det råder inga tvivel om att Johan har högt anseende men hans senaste projekt har mer eller mindre gjort honom till en hjälte.

 

En konservativ politik förhindrar inte Johan från att vara liberal vad gäller miljön. Johan är aktiv inom Cool Earth och har köpt 200 000 hektar regnskog i Amazonas nära Madeirafloden. Cool Earth är en framstående välgörenhet som arbetar för att skydda den hotade regnskogen och alla de arter som håller till där. Cool Earth har fler än 120 000 medlemmar som bidrar med pengar. Han har kopplats till internationella miljöorganisationer samtidigt som hans kända “Elisasch-utlåtande” har legat till grund för REDD (Reduced Emissions from Deforestation and Degradation).

Under de senaste åren har Elisasch skänkt mer än 200 miljoner kronor till olika välgörenheter. Hans uppköp i regnskogen var i sig värt 100 miljoner. Förhoppningsvis kommer Johans agerande att inspirera andra att skänka bort en del av sina pengar till välgörande ändamål. Fler lyckligt lottade personer borde ta efter hans exempel.

Om du gillar den här artikeln kan du prenumerera på vår utskickslista nedan för att få fler otroliga historier skickade till dig. Ta även en titt på vår webbshop som säljer högkvalitativa cykeldelar.

Prenumerera På Vårt Nyhetsbrev

* indikerar krävs

Older Post Newer Post